VVD Teylingen dringt aan tot open participatie centrumplannen Teylingen

In 2020 is de centrumvisie van Teylingen aangenomen, en in april van dit jaar zijn de centrumplannen per kern gepresenteerd. Vooral de geplande afsluiting van de Herenstraat in Voorhout heeft veel vragen en zorgen opgeroepen bij inwoners en ondernemers. De gemeente wil de plannen verder uitwerken door middel van het vormen van kopgroepen waarin inwoners, ondernemers en belanghebbenden mee kunnen denken. Echter, uit beantwoording van schriftelijke vragen van VVD Teylingen bleek dat leidende principes zoals verkeer en parkeren niet onderwerp van participatie konden zijn.

De VVD Teylingen diende daarom een motie ingediend om de participatie rondom de centrumplannen van Voorhout, Sassenheim en Warmond open in te gaan.  De VVD heeft aangedrongen op een bredere en open participatie, inclusief de de mogelijkheid tot participatie over alle leidende principes. Hiermee wil de VVD zorgen voor meer betrokkenheid en draagvlak bij de verdere uitwerking van de plannen zodat in goede samenwerking breed gedragen centrumplannen kunnen worden opgesteld. 

Het College heeft tijdens de raadsvergadering van 27 juni 2024 een toezegging gedaan op de motie van de VVD en stelde met een open blik de participatie te gaan starten. De VVD is tevreden met deze toezegging en kijken met vertrouwen uit naar de start van de participatie.