VVD Teylingen stelt Schriftelijke Vragen over verkeersveiligheid Narcissenlaan - Parklaan Sassenheim

Op 16 maart 2023 heeft de gemeenteraad het mobiliteitsplan Teylingen vastgesteld. Hierin staat de kruising Narcissenlaan/Parklaan op de tweede plaats van meest onveilige kruispunten van Teylingen. Hoewel de Narcissenlaan als een 30 km/h weg is aangewezen, ontbreekt de juiste inrichting hiervoor en ervaren inwoners overlast door hardrijders. Vooral sinds de opening van Kindcentrum Het Sterrenwerk worden vaker onveilige situaties waargenomen.

Verkeersveiligheid heeft voor de VVD top prioriteit. Daarom heeft VVD Teylingen schriftelijke vragen ingediend over de stand van zaken van de herinrichting van de het kruispunt Narcissenlaan/Parklaan en de Narcissenlaan in Sassenheim. 

De VVD vraagt naar de huidige stand van zaken van de herinrichting van de Narcissenlaan en de kruising met de Parklaan. Daarnaast wordt gevraagd of het mogelijk is om handhavend op te treden tegen snelheidsovertredingen op de Narcissenlaan en wanneer dit zal plaatsvinden. De ambitie om handhavend te gaan optreden staat namelijk vastgelegd in het mobiliteitsplan. Mocht dit niet mogelijk zijn, verzoekt de VVD om te kijken naar korte termijn maatregelen om de verkeersveiligheid te verbeteren. Tot slot vraagt de VVD of het college bereid is om de herinrichting van de Narcissenlaan prioriteit te geven gezien de huidige onveiligheid en de opening van het nieuwe kindcentrum.