Inbreng VVD bij de concept Omgevingsvisie

Deze week is de concept omgevingsvisie in de raad besproken, waarin de lange termijnvisie voor de fysieke leefomgeving van Teylingen wordt vastgelegd. VVD-raadslid Stefanie de Voogd heeft hierbij een pleidooi gehouden tegen zonnevelden, tegen regeldruk, vóór ondernemers en vóór een plek van de auto in Teylingen.

In de concept omgevingsvisie komen sommige onderwerpen al goed naar voren, zoals:

·       het tegengaan van verdozing op bedrijventerreinen;

·       recreatie en de Kagerplassen;

·       goede plannen voor wonen (een combinatie van zowel bijbouwen, als openstaan voor alternatieve vormen van wonen en van tijdelijke woningen, tot woningsplitsing, tot omvorming van bestaande panden naar een woonbestemming);

·       veiligheid en de inrichting van de openbare ruimte; en

·       het verbeteren van de bereikbaarheid van Teylingen in de bollenstreek en de samenwerking met de regio daarbij.

Ook al komen er wat de VVD betreft géén weilanden vol met zonnepanelen te liggen. Daarnaast moet het maken van regels niet het doel en sich zijn en is meedenken met ondernemers belangrijk.

Vooral de plek van de auto in Warmond, Sassenheim en Voorhout leek het onderspit te delven in de conceptvisie. Zo werd er bijvoorbeeld over de centra in Sassenheim en Voorhout gesteld dat deze op termijn autovrij worden en werd er gesteld dat er minder ruimte voor parkeren zou komen in de Dorpsstraat in Warmond. Wat de VVD betreft is dat geen optie. Zo heeft Stefanie benadrukt dat de auto een plek heeft en ook zal houden in Teylingen.

Zie de hele inbreng van Stefanie hier