Hidde Verhoeve verlaat gemeenteraad Teylingen

Hidde Verhoeve stopt na bijna 6 jaar als raadslid voor de VVD. In een brief aan burgemeester Carla Breuer heeft hij laten weten dat het raadswerk in combinatie met een fulltime baan steeds moeilijker te vervullen is. Tevens moet Verhoeve, als gevolg van een sportblessure, op korte termijn opnieuw aan zijn knie geopereerd worden, wat de nodige revalidatietijd eist.

“Ik heb de afgelopen jaren met enthousiasme en inzet invulling gegeven aan mijn raadslidmaatschap. De laatste maanden ervaar ik, door een drukke baan en de nasleep van een vervelende sportblessure, dat ik onvoldoende tijd overhoud om het raadswerk op de kwalitatieve en adequate wijze vorm te geven zoals ik dat wens te doen, en mijn collega’s van mij gewend zijn en mogen verwachten. Ik heb daarom het moeilijke besluit genomen om mijn ontslag in te dienen”.

Hidde Verhoeve werd in maart 2018 op 19 jarige leeftijd als een van de jongste raadsleden ooit in de gemeente Teylingen voor het eerst verkozen in de gemeenteraad. Hij heeft zich bezig gehouden met de energietransitie en het vormgeven van een nieuw afvalbeleid, waarbij het goed scheiden van afval voor elk huishouden financieel wordt beloond. In maart 2022 bij de gemeenteraadsverkiezingen, werd hij met voorkeursstemmen herkozen. Sindsdien is hij de voorzitter van de raadscommissie ‘Duurzaamheid, Economie en Bestuur ‘(DEB) en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad.

Verhoeve neemt op 1 februari 2024 afscheid van de Teylingse gemeenteraad. Het is nog niet bekend wie zijn plaats in de fractie zal innemen.

VVD-fractievoorzitter Frank Beijk: “De fractie van de VVD was verrast door het besluit van Hidde om per 01 februari te stoppen als raadslid voor de VVD in Teylingen. We kennen Hidde goed genoeg om te weten dat dit niet makkelijk is geweest voor hem om tot dit besluit te komen, maar de reden waarom hij stopt is meer dan begrijpelijk. Neemt niet weg dat we een uitstekend en gedreven raadslid en een kundig voorzitter van de commissie DEB zien vertrekken. We gaan ook zijn inzet, enthousiasme en humor missen”.