Goed nieuws voor de bereikbaarheid van Teylingen!

De VVD Teylingen is positief over de onlangs gesloten coalitieakkoorden van de provincies Zuid- en Noord-Holland. Dit aangezien er in het coalitieakkoord van de provincie Zuid-Holland staat dat er wordt ingezet op het uitvoeren van de Mobiliteitsmaatregelen Noordelijke Duin- en Bollenstreek. Samenwerking met Haarlemmermeer en de provincie Noord-Holland is voor die bereikbaarheid ook van belang, waardoor het ook positief is dat er in het coalitieakkoord van Noord-Holland staat opgenomen om in overleg te blijven over goede bereikbaarheid van de regio. Dat is volgens de VVD goed nieuws voor de bereikbaarheid van Teylingen.

De mobiliteitsmaatregelen Noordelijke Duin- en Bollenstreek bestaan uit een pakket van maatregelen voor de auto, OV en de fiets. Inzetten op uitvoering van die maatregelen betekent nog: het aanleggen van fietsverbindingen, een nieuwe autoweg bij Lisse (N208-A44) en een nieuwe autoweg bij Hillegom (N208 - naar N06 en noordelijk naar N442). 

Fractievoorzitter Frank Beijk: ‘’Voor Teylingen is het heel goed nieuws op het niveau van de beide provincies. Nu alle neuzen de goede kant op staan is het echt heel belangrijk nu ook tot daden te komen.  Dus nu concrete afspraken maken, zodat we aan de slag zullen gaan om die bereikbaarheid ingrijpend te verbeteren en tegelijkertijd de overlast daadwerkelijk terug te brengen. Op de meest mogelijke korte termijn.’’

De plannen om de bereikbaarheid van Sassenheim te verbeteren (waaronder de Vogelbuurt en de kruising bij de Teylingerlaan) bestaan naast deze maatregelen in de regio.