Nieuw raadslid Martijn de Ruiter houdt zijn maidenspeech

Tijdens de Raadsvergadering van 01 Juni 2023 heeft nieuw VVD Raadslid Martijn de Ruiter zijn maidenspeech gehouden. In zijn speech sprak hij over de rol van een raadslid als betrouwbaar en degelijk bestuurder die luistert naar de inwoners en vertrouwen heeft in ons democratische systeem. Hij zette uiteen hoe hij dat voor zichzelf ziet:

Met het vertrouwen van de VVD kiezer zal ik me inzetten voor alle Teylingers. Het afwegen van en handelen naar het algemeen belang is hierin het grootste goed. Dat betekent ook zichtbaar zijn en luisteren naar onze inwoners. Een ieder die ik tijdens de campagne en daarna heb gesproken heb ik beloofd precies dat te zullen doen en ik heb ze aangespoord mij hieraan te houden.” 

In zijn speech riep hij de raad op om zich te houden aan de kaders en regels die zij zelf opgesteld heeft, om inwoners de vrijheid te geven met goede initiatieven te komen:

Een logisch gevolg van het stellen van kaders, is inwoners de vrijheid geven om binnen die kaders te handelen. (…) Onze inwoners moeten er vanuit kunnen gaan dat wij, hun vertegenwoordigers, ons aan onze eigen regels houden.”

Tot slot adviseerde Martijn zijn mederaadsleden om ook eens goed na te denken over wat nu precies de rol van een raadslid is, om met zijn allen de kwaliteit van het bestuur hoog te houden en Teylingen nog mooier te maken.

Bekijk de hele speech hier:

https://channel.royalcast.com/webcast/teylingen/20230601_1?start=2522484