Op naar verbetering van de verkeersveiligheid, bereikbaarheid en leefbaarheid van Sassenheim

De provincie heeft de uitkomsten van onderzoeken naar de bereikbaarheid van Sassenheim gedeeld. De VVD vindt het goed om te lezen dat er met de provincie kan worden samengewerkt om Sassenheim beter bereikbaar te maken én verkeersveiliger, zowel op de korte als op de lange termijn!

De provincie stelt het volgende voor:

  • Betere bereikbaarheid van de Vogelbuurt door een rotondedoseerinstallatie;
  • Een fietstunnel onder de 208;
  • Aanpassen van de kruising Teylingerlaan;
  • Geluidbeperkende maatregelen voor saneringswoningen bij N208.

Wel beseffen we ons dat dit niet alle problemen m.b.t. de leefbaarheid en bereikbaarheid in Sassenheim oplost. Gelukkig zijn er ook in de regio (Noordelijke Duin- en Bollenstreek) op lange termijn maatregelen (zoals een nieuwe oost-west verbinding naar de A44). We hopen met een combinatie van deze maatregelen Sassenheim stap voor stap verkeersveiliger te maken. Daarvoor werkt de VVD Teylingen samen in de regio en blijven we samen met de provincie op zoek naar geld voor het project 443.

We blijven ons inzetten voor goede oplossingen voor de lange termijn voor een verkeersveilig, bereikbaar en leefbaar Sassenheim!

 

Afbeelding: afkomstig van de provincie Zuid-Holland. Met de rode pijl wordt de beoogde locatie van de rotondedoseerinstallatie aangegeven.