VVD Teylingen zet zich in voor vrijheid voor iedereen

De VVD Teylingen zet zich in voor verbeterde LHBTI emancipatie en verbetering van veiligheid op straat. Als enige partij in Teylingen heeft de VVD de stemwijzer ingevuld van Rainbowvote.NU, de verkiezingswebsite van COC Nederland. De VVD wil onder meer het pesten van LHBTI jongeren tegengaan, of dit nu op straat, in de klas, op het sportveld of online is.

Op Rainbowvote.NU  valt te lezen hoe partijen denken over LHBTI-kwesties. Ook kunnen partijen maximaal vijf kandidaat-raadsleden opgeven, zogenaamde regenboogkandidaten. Hiervoor heeft de Teylingse VVD Martijn de Ruiter (6), Stefanie de Voogd (3), Monique de la Rie (2, huidige fractievoorzitter), Marlies Volten (18, wethouder) en Kardien de Werker (lijsttrekker) aangedragen.

Lijsttrekker Kardien de Werker: ‘’Mijn werk brengt me op plekken waar vrijheid niet altijd vanzelfsprekend is. Waar je nog steeds voorzichtig moet zijn om wie je bent. Je realiseert je dan pas hoe belangrijk vrijheid is. Daarom vind ik het belangrijk dat iedereen in Teylingen zich zelf kan zijn. 

Zo staan de VVD’ers voor meer handhaving op straat, zodat LHBTI geweld geen kans krijgt. Ook vinden de liberalen het goed dat de regenboogvlag minimaal één keer per jaar wordt gehesen in Teylingen.

Martijn de Ruiter, kandidaat-raadslid (6) en zelf LHBTI’er: “Samen met mijn vriend voel ik mij veilig in Teylingen. Helaas is deze veiligheid niet voor alle LHBTI’s vanzelfsprekend. Daarom zal ik mij in de gemeenteraad gaan inzetten om de veilige omgeving voor LHBTI’s te verbeteren.”