Wethouder Marlies Volten geeft startschot voor laatste fase aanleg Noordelijke Randweg Voorhout

Met het intrillen van een damwand voor de nieuwe brug over de Haarlemmertrekvaart, gaf wethouder Marlies Volten vrijdag 9 april het startschot voor de laatste fase van de aanleg van de Noordelijke Randweg Voorhout. Aannemer Heijmans heeft het werk afgelopen periode voorbereid en is tot medio 2022 bezig met de uitvoering.

Eind vorig jaar gunde de gemeente Teylingen de aanleg van de Noordelijke Randweg Voorhout aan aannemer Heijmans. Het betreft de laatste fase van het project. Al eerder werd de voorbelasting op het tracé van de nieuwe randweg aangelegd.  In opdracht van ProRail en de gemeente is afgelopen anderhalf jaar de onderdoorgang onder het spoor gebouwd, eveneens door Heijmans. De spooronderdoorgang wordt deze maand opgeleverd en zo gaat het project de volgende fase in.

 

Met het intrillen van de damwand naast de Haarlemmertrekvaart door de wethouder, start de bouw van een nieuwe brug. De Noordelijke Randweg loopt via deze brug over de Haarlemmertrekvaart naar een nieuwe rotonde die de randweg aansluit op de provinciale weg N444. 

 

De wethouder is blij me deze volgende stap. “De Noordelijke Randweg is van heel groot belang voor een goede bereikbaarheid van Voorhout en voor de verbetering van de verkeersveiligheid in het centrum van Voorhout. Als gemeente zijn we ook bezig met de planvorming voor woningbouw op de locatie Nieuw Boekhorst en ook daarvoor is de randweg nodig. De samenwerking tussen Heijmans en de gemeente verloopt voorspoedig. Dat was afgelopen anderhalf jaar al zo met de bouw van de spooronderdoorgang en die goede samenwerking zetten we graag voort in deze nieuwe fase”.

 

Aannemer Heijmans beaamt de goede samenwerking. Projectmanager Pim den Besten: “Dit is de tweede keer dat we Marlies Volten op de bouwplaats mogen ontvangen en daar hebben we enorm naar uitgekeken. Voor Heijmans is dit de start van een project waar we ontzettend veel zin in hebben. Heijmans is trots om na eerdere projecten ook de aanleg van de randweg voor de gemeente Teylingen te realiseren.”

 

De komende maanden krijgen de bouw van de brug over de Haarlemmertrekvaart en de aanleg van de nieuwe aansluiting op de provinciale weg N444 hier verder vorm. Het totale project is volgens de planning in de zomer van 2022 gereed.