Robin Konings vertrekt uit gemeenteraad Teylingen

“Het was een eer om volksvertegenwoordiger te zijn in de gemeente waar ik ben opgegroeid en die mij zoveel heeft gegeven. Ik hoop dat ik de inwoners dichter bij de gemeente heb gebracht en heb laten zien dat er altijd de ruimte is om je stem te laten horen.”

Robin werd in oktober 2010 lid van de VVD Teylingen, nadat hij in de schoolklas van het Rijnlands in een vurige discussie met Ard van der Steur, toenmalig fractievoorzitter van die partij, was beland: “Hij nodigde mij na die discussie uit om eens mee te doen aan een fractievergadering, even later ben ik lid geworden en nooit meer weggegaan.”

Tweemaal werd Robin verkozen met voorkeursstemmen in de gemeenteraad: 153 in 2014 en 187 in 2018. “Dat vond ik misschien wel het mooiste, de verkiezingscampagnes: Laten zien waar je voor staat en wat jouw idealen zijn.”

Monique de la Rie, fractievoorzitter, voegt daaraan toe: ”Het is jammer dat Robin geen starterswoning in Teylingen betrekt. Daar heeft hij zich altijd hard voor gemaakt. Nu gaan we hem hier missen, maar ik weet zeker dat hij zich blijft inzetten voor de VVD. En wij wensen hem natuurlijk heel veel succes in Den Haag”.

De fractie van de VVD gaat zonder Robin verder en er zal, met de uitslag van de verkiezingen als leidraad, een opvolger worden geïnstalleerd in de raadsvergadering van 4 juni.