VVD maakt zich zorgen over het Hortusplein

De VVD heeft vragen gesteld aan het college over de problemen die inwoners ervaren op en rond het Hortusplein in Sassenheim. De VVD heeft geconstateerd dat de staat van het wegdek, de drank- en drugsoverlast en de communicatie met inwoners te wensen overlaat.

Aanleiding voor de vragen van de VVD waren inwoners die Raadslid Robin Konings benaderden over de situatie. “Ik ben toen langs geweest en heb daar gezien dat de klachten die zij hebben niet meer dan logisch zijn. Een voorbeeld hiervan zijn de losse klinkers in de straat, daar kunnen lelijke ongelukken door gebeuren.”

Het baart de VVD ook zorgen dat de inwoners het gevoel hebben dat zij niet worden meegenomen over de stand van zaken inzake de herinrichting van het Hortusplein: “Communicatie over zo’n groot project in de achtertuin van de buurt is essentieel. De gemeente wil dat bewoners betrokken zijn bij de buurt, dan moet de gemeente daar het goede voorbeeld in nemen en de bewoners actief op de hoogte houden.” Aldus Konings.

Om deze redenen heeft de VVD vragen gesteld over de stand van zaken rond het project, de acties die het college gaat ondernemen om de zorgen van bewoners weg te nemen en die op een juiste manier te communiceren.