Hidde Verhoeve


Stem Hidde, voor een duurzame toekomst!


Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?

Mijn naam is Hidde Verhoeve, 19 jaar oud, wonend in Voorhout. Ik ben student Bestuurskunde aan de Hogeschool van Amsterdam.


Wanneer is jouw interesse in de gemeenteraad gewekt?

Bij bestuurskunde krijg je te maken met de problematiek binnen de samenleving, zoals de energietransitie. Het zijn deze maatschappelijke discussies waardoor mijn interesse gewekt is om een rol te gaan spelen in de politiek. Deze discussies spelen ook in Teylingen. Graag ga ik binnen de gemeente hiermee aan de slag.


Waar wil jij je voor inzetten als je in de gemeenteraad zit?

Als ik in de gemeenteraad zit wil ik mij inzetten voor een duurzame toekomst van onze gemeente. Duurzaamheid is een begrip wat door de jaren heen vaak in verband is gebracht met maatschappelijke- en economische kosten. Dit is volstrekt onnodig, ook uit de verduurzaming kunnen maatschappelijke- en economische baten behaald worden. Als ik in de gemeenteraad zit ga ik mij dus hard maken voor een efficiƫnt duurzaamheidsbeleid. Een beleid dat sterk bijdraagt aan de doelstelling Teylingen duurzaam in 2030 en waarbij de voordelen centraal staan.


Waarom past de VVD bij jou?

De VVD past bij mij omdat ik het belangrijk vind om de vrijheid van het individu te waarborgen. Ten tweede vind ik tolerantie heel erg belangrijk. Ten derde je eigen verantwoordelijkheid nemen als er iets niet gaat zoals jij wilt dat het gaat. Als laatste moet de rol van het overheidsoptreden beperkt blijven tot de gebieden waar dit optreden nodig is. In de liberale waarde, welke ten grondslag liggen aan de VVD, kan ik mij dus goed in vinden.


Wat is jouw favoriete plek in Teylingen?

Mijn favoriete plek in Teylingen is mijn huis. Hier ben ik te vinden met vrienden en familie wat het mijn favoriete plek maakt.