Frank Beijk


Met en voor de mensen van Teylingen. 


Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?

Ik ben Frank Beijk. Geboren en getogen in Teylingen. Ik kom uit een groot gezin - 12 kinderen. Mijn schoolcarrière heb ik in Sassenheim doorgebracht. Na de middelbare school heb ik uiteenlopende opleidingen gevolgd en heb ik een MBA gehaald aan de Nyenrode universiteit. 

Ik ben vader van 2 zoons, Koen en Wouter. Ik ben getrouwd met Marjolein. Ik werk bij GGD Nederland, als projectleider innovatie en kwaliteit. Mijn loopbaan ben ik begonnen in de computerindustrie. Daarna heb ik bij verschillende zeer uiteenlopende gemeenten gewerkt. In verschillende soorten functies. Ik heb jarenlang korfbal gespeeld bij TOP. En nu spelen mijn zoons ook weer bij TOP. Het actieve korfbal leven is voor mij achter de rug. Ik ben nu vooral actief in de organisatie van dce kantine en als ondersteuner bij de wedstrijden van TOP 1. Ik mag graag hardlopen in de duinen bij Noordwijk en hoop volgend jaar de halve marathon van Leiden te lopen. 


Wanneer is jouw interesse in de gemeenteraad gewekt?

Door de cursus Politiek actief in Teylingen zag ik de kans om met anderen te bouwen aan die mooie gemeente. Als politicoloog was ik natuurlijk altijd al geïnteresseerd. Mijn werk als ambtenaar vergde van me dat ik 's avonds vooral in de gemeenten aanwezig was waar ik werkte. Door mijn overstap naar de GGD is er eindelijk ruimte om mijn passie - het bestuur van de gemeente - te volgen. 


Waar wil jij je voor inzetten als je in de gemeenteraad zit?

Een efficiënte en betrouwbare gemeente. Voor en door Teylingers. Ik ben van mening dat de gemeente net zo zakelijk kan werken als (goede) bedrijven. De burger / belastingbetaler mag 'waar' voor zijn geld verwachten. Zeker ook omdat de burger geen keuzevrijheid heeft, moet de gemeente goede dienstverlening bieden tegen een scherpe prijs.  


Ik ben van mening dat lokale democratie niet hetzelfde is als '1 x in de 4 jaar stemmen'. Ik vind dat raadsleden zich heel goed realiseren dat zij onderdeel uit maken van de lokale gemeenschap. En dat zij heel goed moeten weten wat er leeft. En niet alleen '1 x in de vier jaar' luisteren. Ik wil graag met Teylingers in gesprek over wat zij verwachten van de gemeente; over wat zij willen in Teylingen.


Waarom past de VVD bij jou?

De VVD geeft ruimte aan iedereen. Samen gaan wij voor Teylingen. Een sterke VVD in de gemeenteraad is van groot belang om een liberaal beleid te voeren. De gemeente moet haar eigen inwoners zo min mogelijk opleggen, maar zo veel als mogelijk juist faciliteren. Mensen weten heel goed wat ze willen. Bijvoorbeeld met hun huis. Huiseigenaren moeten vooral de ruimte krijgen hun huis te verbouwen, indien dit hun woongenot vergroot. Beknotting van hun vrijheid, door beperkende en ouderwetse regelgeving moet tegengegaan worden. 


Wat is jouw favoriete plek in Teylingen?

Park Rusthoff. Het is een uniek rustpunt is ons dynamische dorp en die drukke Randstad. Het is een juweel dat beschermd moet worden. En wat ook uniek is, is dat er zo veel vrijwilligers geheel belangeloos zo veel tijd er in steken.