Marlies Volten

Een bruisend en toekomstbestendig Teylingen voor jou en voor mij


Over Marlies Volten

Woonplaats: Sassenheim

In het dagelijks leven: Wethouder

Favoriete plek in Teylingen: In Teylingen hebben we in allerdrie de dorpen prachtige plekjes. In Voorhout ben ik altijd onder indruk van het Boerhaavehuis met het groen eromheen en dat prachtige verstilde plekje loop je uit  de drukte van de Herenstraat zo in.


Expertises:

  • Moeder van twee dochters
  • Gaat graag kijken bij onze verschillende bouwprojecten, om te kijken hoe het echt wordt
  • Toegankelijk en enthousiast 

 

Waarom wil jij doorgaan als wethouder? 

Van 2002 tot 2018 was ik raadslid. Sinds de zomer van 2019 ben ik wethouder. Het leuke aan wethouder zijn is om samen met de raad, inwoners, bedrijven en verenigingen zaken voor elkaar  te krijgen waar onze dorpen mooier van worden. Dat kan zijn zorgen dat er gebouwd kan worden, beleid gemaakt wordt en dat er ook samenwerking is waar dat nodig is op het niveau dat nodig is.

 

Waarom past de VVD bij jou?

De VVD past bij mij omdat mensen zelf verantwoordelijk zijn en de overheid daarbij mogelijk maakt dat is in veel situaties voldoende maar als dat niet toereikend is dan ondersteunt de overheid waar nodig.

Waar wil jij je voor inzetten de komende jaren als wethouder?

De komende jaren wil ik mij inzetten voor prettig wonen voor alle doelgroepen, hierbij hoort voldoende mobiliteit. Ook ondernemers moeten de ruimte krijgen om te ondernemen. Bij alles wat de gemeente doet is het belangrijk om de financiƫle stabiliteit te bewaken want ook in Teylingen (net als in veel gemeenten) staat het financiƫle evenwicht tussen inkomsten en uitgaven onder druk en moeten we goed gaan kijken hoe we de begroting op orde gaan houden.