Heleen Steens

Een gemeente die klaar staat, voor jou en mij


Over Heleen Steens

Woonplaats: Sassenheim

In het dagelijks leven: gebiedsadviseur voor de gemeente Alphen aan den Rijn

Favoriete plek in Teylingen: mijn buurt (de vogelbuurt) met de grote eikenbomen, koel wanneer ik zomers thuis kom en vlakbij de polder voor een wandeling.

Expertises:

  • Bruggen slaan tussen inwoners, ondernemers, verenigingen en de gemeente

  • Gastvrij, behulpzaam, spontaan, oplossingsgericht

  • Gek op Frankrijk, heeft er ook gewoond en gaat er het liefst regelmatig terug. Om aan lange tafels op straat met elkaar te eten en te praten over de belangrijke dingen in het leven, dat wenst Heleen Teylingen ook toe. 


Waarom stel jij je verkiesbaar? 

Door mijn werk weet ik hoe belangrijk het is dat de politiek ook luistert naar de inwoners. Dat je niet alleen vóór hen aan de slag gaat, maar vooral ook mét inwoners gaat besturen. Ik vind het belangrijk om ook in mijn eigen woonomgeving mijn steentje hieraan bij te dragen en mij in te zetten voor een betrokken en betrouwbare gemeente voor alle inwoners.


Waarom past de VVD bij jou?

Ik vind dat we allemaal verantwoordelijkheid dragen voor onze omgeving en juist dat is ook een van de uitgangspunten van de VVD. De VVD is betrokken en staat open voor de omgeving, het debat wordt niet geschuwd en samen met inwoners kijken wij naar de juiste oplossing. 


Waar wil jij je voor inzetten in de gemeenteraad?

Mijn 3 speerpunten zijn:

1) Belang van de bewoners voorop: Transparant en betrouwbaar, zeggen wat je doet en doen wat je zegt. Kennis van de inwoners gebruiken om beter te besturen. 

2) Slim wonen: Zorg voor diversiteit in je woningaanbod. 

Passende woonvormen voor jong en oud. 

3) Zorgzaam Teylingen: Onder andere op het gebied van ouderenhulp dichtbij, goede voorzieningen voor inwoners met een beperking en aandacht voor de werk/woon situatie van arbeidsmigranten. Er zijn voor die bewoners die een steuntje in de rug nodig hebben.