Martijn de Ruiter

Een sportief en gezond Teylingen, voor jou en mij 


Over Martijn de Ruiter

Woonplaats: Voorhout

In het dagelijks leven: masterstudent Bio-Farmaceutische Wetenschappen aan de Universiteit Leiden

Favoriete plek in Teylingen: op een terrasje aan de Herenstraat in Voorhout, het liefst in de zon! 

Expertises:

  • Zorg

  • Ambitieus, zorgzaam, droge humor

  • Heeft een jaarlijks groeiende collectie Hertog Jan Grand Prestige 


Waarom stel jij je verkiesbaar? 

Teylingen is een prachtige gemeente met lage lasten en uitstekende voorzieningen. Dit moeten we koesteren en blijven verbeteren. Vooral op het gebied van jeugdzorg en ouderenzorg zullen we in de toekomst veel uitdagingen tegenkomen. Hoe kunnen we iedereen snel de juiste zorg blijven bieden, zonder dat er enorme wachtrijen blijven? Hierin wil ik als raadslid zichtbaar zijn in de gemeente en goed luisteren naar de inwoners. De gemeente moet handelen naar de behoefte van de inwoner, niet andersom. Hier wil ik mij hard voor maken, om Teylingen nog beter te maken, voor jou en voor mij.


Waarom past de VVD bij jou?

De VVD staat voor vrijheid van het individu en dat vind ik één van de belangrijkste pijlers van onze partij. Iedereen moet de kans krijgen zichzelf te ontplooien in een samenleving waar iedereen ook zichzelf kan zijn. Dat is wat ik belangrijk vind en wat ik wil uitdragen als raadslid.


Waar wil jij je voor inzetten in de gemeenteraad?

Als raadslid wil ik me inzetten om de kwaliteit van de lokale zorg te behouden en te verbeteren en ook te kijken naar hoe we alles in de toekomst betaalbaar houden. De wachtrijen in de jeugdzorg blijven stijgen en ook de thuiszorg kampt met groeiende problemen. Er is helaas geen simpel antwoord om de uitdagingen in de zorg op te lossen en hier moeten we als samenleving mee aan de slag gaan.