Kardien de Werker


Veilig onderweg


Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?

Mijn naam is Kardien de Werker. Ik woon sinds 1984 in Sassenheim. Heb 2 dochters en ik ben werkzaam in de luchtvaart als Sales & Communications Manager voor de Benelux. Ik ben veel op reis. En ik doe dat graag. Het verruimt je blik en beter nog je gaat je ''thuis'' waarderen. Zeker als je ziet dat het in vele landen, zelfs in Europa, een stuk minder is dan wat we hier gewend zijn. Maar wat mij ook opvalt is dat door de luxe die we hier hebben, we ook in slaap sukkelen en verder gaan op de automatische piloot. De drang tot overleven is iets dat we missen. De energie en kracht om te ondernemen en om te innoveren. Waar wij vast houden aan 9 tot 5 en 40 uur per week, en soms ook minder, zie je dat in landen die in de overlevingsmodus zitten het een 24 uurs economie is geworden. Daar leer ik van. Zoals ook ik het belangrijk vind om de kennis die ik heb opgedaan met anderen te delen.


Wanneer is jouw interesse in de gemeenteraad gewekt?

Interesse in de politiek is bij mij gekomen toen ik mijn huis in de Speelmanstraat kocht en wel in 1992. Hoe makkelijk de wethouder toen het plan presenteerde en niet blij was toen er gevraagd werd of er wel een saneringsplan was voor de grond. Hetzelfde heb ik gezien in plan Overteylingen toen zonder enig overleg de gemeente besloot om een pomphuis naast mijn woning te plaatsen. En tot overmaat van ramp ook besloot om al het vrachtvervoer voor het 2e gedeelte van Overteylingen uit te voeren via de enige ontsluitingsweg en ook nog voor mijn huis. Dan realiseer je je hoe belangrijk het is om je stem te laten horen. Ik heb dat toen ook gedaan en bereikt wat ik wilde bereiken.


Waar wil jij je voor inzetten als je in de gemeenteraad zit?

Voor mij zijn infrastructuur, veiligheid en toerisme de belangrijkste speerpunten. Ik wil dat kinderen veilig op de fiets naar school of station kunnen gaan. Dat ouderen veilig met hun rollator of scootmobiel kunnen oversteken. Dat je op de markt in Sassenheim niet onderste boven wordt gefietst. Dat vrachtverkeer niet door de kernen gaat. Dat de ontsluiting aan de noordkant van Sassenheim beter geregeld gaat worden en dat de files naar en van Lisse aangepakt worden. Dat Teylingen een toeristische gemeente gaat worden. Waarbij we meer gebruik gaan maken van de unieke iconen die we in de gemeente hebben.


Waarom past de VVD bij jou?

Ik geloof in vrijheid en democratie. Ik houd niet van dubbele agenda's. Ik geloof in ruimte voor ondernemers voor die ondernemers die willen ondernemen. Nieuw, verfrissend en met oog op een gezonde samenleving. Een samenleving voor iedereen. Jong en oud ongeacht de afkomst. Ik vind dat terug bij de VVD.


Wat is jouw favoriete plek in Teylingen?

Mijn eigen huis. Ik geniet van een kop koffie met uitzicht over de Teylingerlaan.