Caroline Stam Overhof

Doelgericht en betrokken


 Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?

Mijn naam is Caroline Stam-Overhof, 42 jaar en getrouwd met geboren en getogen Voorhouter Michael. Samen hebben we een dochter van 6. Ik ben opgegroeid in Zuid-Limburg en in 2001 (voor de liefde) verhuisd naar de Bollenstreek. Via Noordwijk en Sassenheim, wonen we sinds 2006 in Voorhout. Naast mijn gezin en vrijwilligerswerk, ben ik part-time werkzaam als purser en cabin crew recruiter bij een Nederlandse luchtvaartmaatschappij. Mijn vrije tijd besteed ik vooral aan het supporteren van onze dochter op één van haar sport- en muziekclubjes. Zelf ben ik regelmatig in de sportschool te vinden, maak ik graag meubels van eikenhout of steigerhout, ben ik een echte doe-het-zelver, maar kan ik ook rustig genieten van een goed boek.


 Wanneer is jouw interesse in de gemeenteraad gewekt?

In het najaar van 2017 heb ik deelgenomen aan de cursus Politiek Actief. Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in politiek en wilde graag op de een of andere manier mijn steentje bijdragen. Tijdens de cursus groeide bij mij het besef dat de gemeenteraad voor mij daarvoor de beste plek is. Het zijn ook allemaal interessante onderwerpen, die gaan altijd over je directe leefomgeving, wonen, veiligheid, ondernemen. Op het gebied van Sociaal Domein bijvoorbeeld, speelt de gemeente een grote rol, sinds de transitie is daar een enorme hoeveelheid aan taken bij gekomen. Dat schrikt mij echter niet af, het is juist voor mij een extra reden om daar de tanden in te zetten.


 Waar wil jij je voor inzetten als je in de gemeenteraad zit?

Ik wil me graag inzetten voor een heldere communicatie en grote betrokkenheid. In de raad zit je niet voor jezelf, maar voor alle inwoners van Teylingen. In contact komen met inwoners, het gesprek aangaan en toegankelijk zijn.


 Waarom past de VVD bij jou?

Als liberaal voel ik me verantwoordelijk voor ons mooie Teylingen en ben ik trots dat ik de vrijheid heb om een deel van mijn tijd en energie hieraan te mogen besteden. 100 Jaar kiesrecht voor vrouwen (1917-1919) is een zwaarbevochten recht waar je gewoon echt iets mee moet doen.


 Wat is jouw favoriete plek in Teylingen?

Ik heb een rondje Voorhout die ik liefst 2x per week ren. Vroeg in de ochtend als het nog rustig is. Weiland, koeien, bollenvelden en een mooie groene laan met veel bomen. Hier kan ik echt van genieten, Teylingen op zijn best.