Robin Konings


Kies voor doen. Kies voor Robin.


 Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?

Mijn naam is Robin Konings, 24 jarige student Commerciƫle Economie en trots Raadslid voor de VVD.


Wanneer is jouw interesse in de gemeenteraad gewekt?

Vanaf jonge leeftijd heb ik altijd al interesse gehad in de politiek, maar als ik een concreet moment moet noemen denk ik toch aan 6 mei 2002. Feyenoord was in voorbereiding op de UEFA cupfinale en ik zat al dagen aan de radio gekluisterd. Op het moment dat ik op veld 3 van Foreholte aan het trainen was, hoorde ik iemand roepen dat Pim Fortuyn was overleden. Alles wat daarna kwam heb ik op de voet gevolgd. De interesse in lokale politiek is het moment van de Gemeenteraadsverkiezingen 2010. Ik zat ik het lokaal toen lokale politici gastlessen kwamen geven. Ik had een grote mond en toen vroeg onze oud- fractievoorzitter Ard van der Steur of ik een keer langs wilde komen bij een fractievergadering. Vanaf dat moment ben ik lid geworden, mij ingezet voor de campagne en in 2014 resulteerde dat in een gemeenteraadszetel. 153 stemmen, precies genoeg om met voorkeurstemmen de Raad in de te komen en dat doe ik met veel plezier.


Waar wil jij je voor inzetten als je in de gemeenteraad zit?

De afgelopen vier jaar ben ik lid geweest van de commissie Ruimte en Welzijn. Ik heb mij daar altijd ingezet voor een Teylingen waar plaats is voor jongeren. Wonen, sporten en goede aansluitingen naar de grotere steden. Dat is Teylingen voor mij en er is nog veel te behalen.


Waarom past de VVD bij jou?

Als enige liberale partij in Teylingen wil ik strijden voor een overheid die er is voor de inwoners en niet andersom. Mensen prima voor zichzelf denken, dat moet de gemeente zich realiseren. De gemeente moet er wel zijn voor degene die dat niet kunnen; De overheid als laatste vangnet, daar sta ik voor.


Wat is jouw favoriete plek in Teylingen?

Ik vind de nieuwe wijk Hooghkamer een fantastisch mooie wijk waar we trots op mogen zijn.