Monique de la Rie


Stem Monique, voor een economisch sterk Teylingen


Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?

Monique de la Rie, 50 jaar oud, woonachtig in Voorhout maar een echte Teylinger. Ik hou van de diversiteit die onze drie dorpskernen te bieden hebben. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als zelfstandig organisatie adviseur (HRM).


Wanneer is jouw interesse in de gemeenteraad gewekt?

Ik ben in 2009 politiek actief geworden maar de verkiezingen van 2010 waren voor mij nog iets te vroeg. Daarom ben ik eerst in het bestuur van VVD Teylingen gegaan. Het was wel ontzettend leuk om in 2012 alsnog in de raad te komen. Toen dat in 2014 ophield ben ik fractie actief blijven steunen.


Waar wil jij je voor inzetten als je in de gemeenteraad zit?

In de komende periode wil ik me vooral inzetten voor een goede kwaliteit van dienstverlening van de gemeente en een goede regionale economische samenwerking.


Waarom past de VVD bij jou?

Ik heb een hoge liberale norm. De vrijheid van het individu staat bij mij bovenaan. In mijn ideale wereld  voegt de overheid alleen toe wat wij als individuen niet zelf kunnen regelen maar wel nodig hebben. Ik vind dat wij zelf - dus niet de overheid - onze eigen samenleving vormen. En dus ook dat iedereen naar eigen kunnen daaraan bijdraagt (bij voorkeur positief) en er verantwoordelijkheid voor moet nemen. Dat is ook waar de VVD voor staat.


Wat is jouw favoriete plek in Teylingen?

Koudenhoorn / Kagerplassen