Bas Brekelmans

Bas Brekelmans

Kies voor doen, Kies voor Bas

Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?

Mijn naam is Bas Brekelmans, 51 jaar en ik ben sinds 2014 wethouder voor de VVD in Teylingen. Ik ben een echte Duin- en Bollenstreker; eerder was ik wethouder in Lisse en Noordwijk. Van oorsprong ben ik beroepsofficier bij de luchtmacht. Ik woon met mijn gezin in Sassenheim.

 

Waar wil jij je voor inzetten de komende Raadsperiode?

Net zoals de afgelopen raadsperiode zou ik me heel graag blijven inzetten om een toegankelijke gemeente te zijn als Teylingen. Geen gesloten deuren, goed luisteren naar wat inwoners of bedrijven graag willen en zorgen voor vakkundige medewerkers. En natuurlijk zorgen dat er mooie woningen zijn voor ieders portemonnee, voor jong en oud, en niet alleen maar stenen overal maar ook mooi groen en water. Van mij mag ook het winkelcentrum nog wel wat leuker en moeten we blijven werken aan veilige wegen, fietspaden en stoepen voor fietsers, voetgangers en natuurlijk ook automobilisten. En uiteraard wil ik me net als de afgelopen jaren heel graag blijven inzetten voor mooie, moderne en kwalitatief goede sportvoorzieningen in Teylingen. 

 

Waarom past de VVD bij jou? 

Voor mij is het belangrijk om me vrij te voelen om mijn eigen keuzes te maken in het leven. Ik hou niet van onnodige regeltjes, bemoeienis van de overheid, en zeker niet om daar dan ook nog eens veel belasting voor te betalen. Het is belangrijk dat de overheid er voor je is als je hulp nodig hebt, als je er niet meer uitkomt. Dus niet als betuttelende betweter, maar als een sociale en rechtvaardige steun en toeverlaat voor iedereen die kwetsbaar is. Een liberale overheid die mensen het beste uit henzelf laat halen, die ondernemerschap en vrijwilligerswerk stimuleert en waar het gezond verstand leidend is. Dat is voor mij de kern van de VVD. 

 

Wat is jouw favoriete plek in Teylingen?

Thuis bij mijn gezin!